Cuplu, familie, relație


 

Relația de cuplu și mai departe formarea unei familii reprezintă o provocare pentru mulți dintre noi.

Deseori dragostea apare în mod neașteptat si furtunos. Avem impresia ca l-am găsit pe Făt Frumos sau pe Ileana Cosânzeana. Că nimeni și nimic nu ne va sta în cale. Că vom fi împreună până la adânci bătrâneți.

CITEŞTE MAI MULT...

Asta pentru că noi ca oameni suntem diferiți, atât în rolul de părinți, cât și în rolul de copii. Abordarea este diferită de la copil la copil. În plus, generațiile evoluează și părinții trebuie nu doar să țină pasul, ci să se și adapteze la noile tendințe.

În cadrul protejat al familiei, copilul începe să experimenteze modele de relație, pe care mai târziu le va avea cu cei din jur. Valori precum onestitatea, atitudinea fata de bani, toleranța, cooperarea, respectarea regulilor sunt însușite încă din copilăria mică de la membrii familiei. Atmosfera din casă, relația de cuplu, comunicarea își pun amprenta asupra celui mic.

Ascultarea, acceptarea, aprecierea, afecțiunea și încurajarea sunt pilonii principali ai relațiilor în general și ai relației părinte-copil în special. Comunicarea este un aspect important în relația cu copiii.

De multe ori relația cu fiul sau fiica noastră nu este dintre cele mai bune. În unele cazuri, observăm simptome deranjante la cei mici, cum este cazul enurezisului, al ticurilor sau al bâlbâielii. Sunt situații în care cei din jur ne atrag atenția asupra unor comportamente neadecvate. De multe ori apar aspecte care ne scapă, detalii ce pot fi surprinse de un psiholog care are experiență în acest domeniu.

Am abordat în articolele de mai jos câteva dintre aspectele care mi s-au părut de actualitate în aceste timpuri. Sper să vă găsiți măcar o parte dintre răspunsuri la întrebările care va frământă citindu-le.

Cele 10 etape ale unei relaţii de cuplu

Cele 10 etape ale unei relaţii de cuplu

Atunci când cunoaştem pe cineva pentru prima dată şi ne îndrăgostim, ne gândim la viitorul minunat pe care îl vom avea împreună. Fiecare relaţie are însă suişurile şi coborâşurile ei şi este de dorit să fim pregătiţi pentru orice provocare ce ar putea apărea în cuplu....

11 semne ale abuzului narcisic

11 semne ale abuzului narcisic

V-aţi pus vreodată problema că partenerul de viaţă este o persoană narcisică? Poate sunteţi într-o relaţie în care simţiţi că o luaţi razna şi nu vă daţi seama ce se întâmplă. Încercaţi cu disperare să înţelegeţi cum, acea poveste de dragoste ideală, a devenit dintr-o...

De la dependenţă la codependenţă

De la dependenţă la codependenţă

  În orice relaţie sănătoasă ne aşteptăm să venim acasă unde vom găsi un partener care să ne ofere confort, încredere, suport. O persoană care să ne asculte şi să ne fie alături. Însă atunci când propria fericire depinde în totalitate de cel apropiat, când facem...

Infidelitate… de ce?

Infidelitate… de ce?

În ziua de astăzi avem impresia că timpul trece tot mai repede. Viaţa zboară şi vrem să ne bucurăm la maximum de ea. Oportunităţile sunt din ce în ce mai variate şi parcă nu am vrea să ratăm niciuna dintre ele. Pe de altă parte, când intrăm într-o relaţie de cuplu şi...

Cum se transforma o poveste de dragoste intr-o relatie toxica

Cum se transforma o poveste de dragoste intr-o relatie toxica

Despre dragoste se poate vorbi in mii de feluri si in tot la fel de multe incercari putem sa definim conceptul de relatie perfecta. Insa, cu adevarat greu este sa vorbim despre o reteta garantata a fericirii in doi. De ce? Pentru ca ea nu se se vinde si nici nu se...

DESPRE MINE

PSIHOTERAPEUT

Cred ca fiecare dintre noi are dreptul la viata pe care si-o doreste, cred ca schimbarea ne este la indemana si mai cred ca psihoterapia este un ajutor pentru a gasi si a ajunge sa traim ceea ce visam. Este un pas curajos spre echilibru, fericire si schimbare.

Semantura Cristina Zamfir

+40744 310 310

psihologcristinazamfir@gmail.com


CAUTĂ

CATEGORII DE ARTICOLE

ABONARE NEWSLETTER

SERVICII

MĂ GĂSIŢI ŞI PE FACEBOOK

Imaginează-ți cum ar fi dacă…

În loc să te simți stresat și îngrijorat te-ai simti împlinit și echilibrat?
În loc să te simți singur și neputincios te-ai simți iubit și puternic?
În loc să te simți respins și vinovat în relația cu cei din jur, te-ai simti încrezător și conectat cu oamenii la care ții?

Pin It on Pinterest