Cuplu, familie, relație


 

Relația de cuplu și mai departe formarea unei familii reprezintă o provocare pentru mulți dintre noi.

Deseori dragostea apare în mod neașteptat si furtunos. Avem impresia ca l-am găsit pe Făt Frumos sau pe Ileana Cosânzeana. Că nimeni și nimic nu ne va sta în cale. Că vom fi împreună până la adânci bătrâneți.

CITEŞTE MAI MULT...

Asta pentru că noi ca oameni suntem diferiți, atât în rolul de părinți, cât și în rolul de copii. Abordarea este diferită de la copil la copil. În plus, generațiile evoluează și părinții trebuie nu doar să țină pasul, ci să se și adapteze la noile tendințe.

În cadrul protejat al familiei, copilul începe să experimenteze modele de relație, pe care mai târziu le va avea cu cei din jur. Valori precum onestitatea, atitudinea fata de bani, toleranța, cooperarea, respectarea regulilor sunt însușite încă din copilăria mică de la membrii familiei. Atmosfera din casă, relația de cuplu, comunicarea își pun amprenta asupra celui mic.

Ascultarea, acceptarea, aprecierea, afecțiunea și încurajarea sunt pilonii principali ai relațiilor în general și ai relației părinte-copil în special. Comunicarea este un aspect important în relația cu copiii.

De multe ori relația cu fiul sau fiica noastră nu este dintre cele mai bune. În unele cazuri, observăm simptome deranjante la cei mici, cum este cazul enurezisului, al ticurilor sau al bâlbâielii. Sunt situații în care cei din jur ne atrag atenția asupra unor comportamente neadecvate. De multe ori apar aspecte care ne scapă, detalii ce pot fi surprinse de un psiholog care are experiență în acest domeniu.

Am abordat în articolele de mai jos câteva dintre aspectele care mi s-au părut de actualitate în aceste timpuri. Sper să vă găsiți măcar o parte dintre răspunsuri la întrebările care va frământă citindu-le.

Infidelitate… de ce?

Infidelitate… de ce?

In ziua de astazi avem impresia ca timpul trece tot mai repede. Viata zboara si vrem sa ne bucuram la maximum de ea. Oportunitatile sunt din ce in ce mai variate si parca nu am vrea sa ratam niciuna dintre ele. Si totusi, cand intram intr-o relatie de cuplu si ne...

Cum se transforma o poveste de dragoste intr-o relatie toxica

Cum se transforma o poveste de dragoste intr-o relatie toxica

Despre dragoste se poate vorbi in mii de feluri si in tot la fel de multe incercari putem sa definim conceptul de relatie perfecta. Insa, cu adevarat greu este sa vorbim despre o reteta garantata a fericirii in doi. De ce? Pentru ca ea nu se se vinde si nici nu se...

DESPRE MINE

PSIHOTERAPEUT

Cred ca fiecare dintre noi are dreptul la viata pe care si-o doreste, cred ca schimbarea ne este la indemana si mai cred ca psihoterapia este un ajutor pentru a gasi si a ajunge sa traim ceea ce visam. Este un pas curajos spre echilibru, fericire si schimbare.

Semantura Cristina Zamfir

+40744 310 310

psihologcristinazamfir@gmail.com


CAUTĂ

CATEGORII DE ARTICOLE

ABONARE NEWSLETTER

SERVICII

MĂ GĂSIŢI ŞI PE FACEBOOK

Imaginează-ți cum ar fi dacă…

În loc să te simți stresat și îngrijorat te-ai simti împlinit și echilibrat?
În loc să te simți singur și neputincios te-ai simți iubit și puternic?
În loc să te simți respins și vinovat în relația cu cei din jur, te-ai simti încrezător și conectat cu oamenii la care ții?