Psihoterapie online

În ultimul timp psihoterapia online este o soluție din ce în ce mai des utilizată. Atât studiile, cât și propria experiență, arata că psihoterapia online dă rezultate. Sănătatea psihică se îmbunătățește și, în același timp, se văd progrese in comunicare, apărând schimbări benefice in relațiile cu ceilalți. Dificultăți precum atacurile de panica sau depresia, co-dependența, probleme de comunicare, de încredere în propriile forțe și managementul stresului pot fi abordate online. Sunt tratate confuzia, îngrijorările, nesiguranța sau provocările relaționale.

Psihoterapia online este o soluție confortabilă, la îndemână. Nu mai facem drumul pana la cabinetul de psihoterapie, stăm confortabil acasă și cu un click intrăm în legătură cu psihoterapeutul. Sunt însă și limite. Comunicarea online este asemănătoare, dar nu identică cu cea față în față care implică mai multe simțuri. Emoțiile, sentimentele, stările nu au acuratețea dată în cazul unei întâlniri realizate în cabinet. Relația creata în ședințe față în față, ce au loc în mediul protejat al cabinetul de psihoterapie, este mai autentică. Însă terapia online este clar benefică atunci când nu exista o altă soluție.

Practic psihoterapia online cu persoane ce locuiesc în străinătate și nu pot veni în cabinetul de psihoterapie. Pot sprijini persoane care, din cauze medicale, nu se pot deplasa și au nevoie de o terapie de suport, cum este cazul persoanelor bolnave.

Si în aceste cazuri însă, recomand începerea ședințelor față în față, măcar pentru câteva întâlniri. Este ocazia de a ne cunoaște în mod direct.

Ședințele video se pot realiza pe Skype, WhatsApp sau Facebook Messenger, iar plata se va face prin virament bancar în contul cabinetului de psihologie. Durata întâlnirii este de 50 de minute. Este de dorit crearea unui spațiu liniștit, privat, fără întreruperi, care favorizează o relație autentică. Ca în orice tip de psihoterapie, rezultatele se vor vedea după mai multe săptămâni. Cu cât sunt dorite schimbări mai profunde, cu atât durata terapiei va fi mai mare.

Rezultatele psihoterapiei online sunt o mai bună autocunoaștere și autoobservare, dar și dobândirea unor noi aptitudini. Relațiile cu cei din jur, parteneri, părinți, copii, prieteni sau colegi, devin mai autentice. Simptomele se vor diminua pana la dispariție. Te vei simți mai încrezător în propriile forțe. Vei simți ca îți poți lua viața în propriile mâini. Că de tine depinde schimbarea. Că poți găsi echilibrul și fericirea.

DESPRE MINE

PSIHOTERAPEUT

Cred ca fiecare dintre noi are dreptul la viata pe care si-o doreste, cred ca schimbarea ne este la indemana si mai cred ca psihoterapia este un ajutor pentru a gasi si a ajunge sa traim ceea ce visam. Este un pas curajos spre echilibru, fericire si schimbare.

Semantura Cristina Zamfir

+40744 310 310

psihologcristinazamfir@gmail.com


ULTIMELE ARTICOLE

CAUTĂ

SERVICII

ABONARE NEWSLETTER

MĂ GĂSIŢI ŞI PE FACEBOOK

Imaginează-ți cum ar fi dacă…

În loc să te simți stresat și îngrijorat te-ai simti împlinit și echilibrat?
În loc să te simți singur și neputincios te-ai simți iubit și puternic?
În loc să te simți respins și vinovat în relația cu cei din jur, te-ai simti încrezător și conectat cu oamenii la care ții?

Pin It on Pinterest