Dezvoltare personală


Procesul ce implică dezvoltarea personală este unul amplu, care vizează mai multe laturi ale vieții. Zonele abordate pot fi: familia, munca, sănătatea, planificarea vieții, spiritualitatea, sensul vieții, relațiile cu cei din jur, stima de sine, timpul liber.

CITEŞTE MAI MULT...

Aspectele atinse pot fi propria autocunoaștere, calități și defecte, abilitați și aptitudini, nevoi și dorințe. Pot ieși la iveală pattern-uri des întâlnite în relația cu ceilalți, ce induc anumite blocaje.

Scopul final este de a avea o imagine cât mai completă a propriei persoane, cu puncte forte și cu puncte slabe.

Utilizarea punctelor forte ne poate ajuta să excelăm în ceea ce ne propunem. Cunoașterea punctelor slabe ne dă ocazia să lucrăm pentru a deveni mai capabili.

Identificând blocajele care ne împiedică să creștem și lucrând pentru a le înlătura, putem atinge obiectivele pe care ni le propunem. Vom putea utiliza potențialul maxim pentru a obține succesul dorit. Vom reuși să îmbunătățim diferite zone ale vieții. Împlinirea, satisfacția și succesul pot deveni realitate.

Printre obiectivele de dezvoltare personală, cele mai des întâlnite sunt:

  • a reuși sa te angajezi pe un post visat;
  • a câștiga o sumă de bani îndestulătoare;
  • a petrece mai mult timp cu familia;
  • a face activități care îți fac plăcere și care te ajută să te relaxezi;
  • a-ți gestiona timpul cât mai bine;
  • a face față stresului zilnic sau a te perfecționa din punct de vedere profesional.

Pașii urmați în procesul dezvoltării personale sunt:

  1. a stabili ceea ce îți dorești cu adevărat;
  2. a analiza calitățile care te ajută să atingi obiectivele dorite și a descoperi barierele care te împiedică să mergi mai departe;
  3. găsirea unor modalități de a înlătura aceste piedici.

Rolul psihoterapeutului este de a te însoți pe acest drum și de a te stimula să accesezi potențialul maxim pe care îl deții.

Sandplay – un mod psihoterapeutic de acces la inconstient

Sandplay – un mod psihoterapeutic de acces la inconstient

„Deseori mainile vor dezleaga mistere cu care mintea s-a luptat in zadar” C. G. Jung Sandplay este un instrument utilizat, alaturi de cuvinte, in abordarile psihoterapeutice de profunzime. Scopul sau este accesul la partea inconstienta a mintii umane. Aceasta abordare...

Transforma visele in realitate prin intermediul obiectivelor

Transforma visele in realitate prin intermediul obiectivelor

Ti-ai propus ca in viitor sa slabesti sau sa castigi mai multi bani? Oare ce te retine? Ce te face sa stai comod pe fotoliu si sa nu te ridici, sa actionezi? Deseori o voce din mintea ta iti spune ca nu ai putere si ambitie, ca nu vei reusi. Intrebarea este…cum fac...

DESPRE MINE

PSIHOTERAPEUT

Cred ca fiecare dintre noi are dreptul la viata pe care si-o doreste, cred ca schimbarea ne este la indemana si mai cred ca psihoterapia este un ajutor pentru a gasi si a ajunge sa traim ceea ce visam. Este un pas curajos spre echilibru, fericire si schimbare.

Semantura Cristina Zamfir

+40744 310 310

psihologcristinazamfir@gmail.com


CAUTĂ

CATEGORII DE ARTICOLE

ABONARE NEWSLETTER

SERVICII

MĂ GĂSIŢI ŞI PE FACEBOOK

Imaginează-ți cum ar fi dacă…

În loc să te simți stresat și îngrijorat te-ai simti împlinit și echilibrat?
În loc să te simți singur și neputincios te-ai simți iubit și puternic?
În loc să te simți respins și vinovat în relația cu cei din jur, te-ai simti încrezător și conectat cu oamenii la care ții?