Psihoterapie individuala

Deseori in viata modul nostru de a  actiona, de a ne comporta, propriile alegeri nu sunt pe deplin libere ci sunt dictate in parte de situatii pe care le-am trait in trecut si care ne-au marcat. De exemplu copil fiind, in cazul in care nu mi s-a aratat afectiune pot sa nu aleg un partener de care sa fiu indragostit ci sa caut fara incetare pe cineva care sa raspunda acestei nevoi de afectiune care nu a fost indeplinita. Atunci cand am cunoscut violenta este posibil sa-mi fie greu sa ies din aceasta schema familiara, ceea ce ma poate face sa devin o persoana agresiva sau sa fiu o victima a abuzurilor.

La un moment dat pot sa-mi dau seama ca suferinta se instaleaza si ca nu sunt in acord cu viata pe care o duc. Poate fi o suferinta a sufletului: insatisfactie, depresie, devalorizare, pierderea sensului sau o suferinta a corpului: adictie, tulburari de alimentatie, accidente repetate, atacuri de panica, boala. Psihoterapia este un ajutor pretios pentru cei care doresc sa puna lucrurile la locul lor, sa faca curatenie, sa revada situatiile dificile pe care le-au trait, care ii urmaresc si sa le inchida. Vor observa cum acestea i-au marcat din punct de vedere emotional si corporal. A deveni constienti de modul in care functionam ofera posibilitatea, putin cate putin, sa ne schimbam obiceiurile si sa experimentam un alt mod de a fi cu noi insine si cu cei din jur.

Toate acestea permit intreruperea ciclului dificultatilor, repetitiilor, crizelor pentru a merge spre mai multa libertate, autonomie, responsabilitate si incredere.

Integrand mai multe abordari terapeutice, utilizez metode si tehnici adaptate pentru a ajuta persoana sa isi recapete echilibrul psihic, sa devina constienta de propriile resurse, acompaniand-o intr-o atmosfera suportiva si confortabila sa faca schimbarile benefice si durabile pe care le doreste.

Fiecare client are nevoie de o abordare personalizata pentru a fi sprijinit sa-si atinga propriile obiective. Impreuna vom lucra pentru a scoate la iveala punctele forte necesare in vederea atingerii scopurilor propuse.

Daca doriti sa incepeti o psihoterapie sau doar sa veniti la o evaluare psihologica, daca vreti sa intalniti pe cineva care sa va asculte fara sa va judece puteti sa ma contactati prin telefon sau email pentru a fixa o consultatie.

 

Imagineaza-ti cum ar fi daca…

In loc sa te simti stresat si ingrijorat te-ai simti implinit si echilibrat?
In loc sa te simti singur si neputincios te-ai simti iubit si puternic?
In loc sa te simti respins si vinovat in relatia cu cei din jur, te-ai simti increzator si conectat cu oamenii la care tii?

Apasa aici daca vrei sa ma contactezi

 


Articole relevante

Sandplay – un mod terapeutic de acces la inconstient

Psihoterapia- lupta de a-ti prinde propriul gand

6 pasi pentru a scapa de Codependenta