Despre mine

 

 

Povestea mea

 

Se spune ca viata te conduce, pe un traseu mai drept sau mai intortocheat, exact in locul in care trebuie sa fii, alaturi de oamenii pe care trebuie sa ii cunosti si sa ii ajuti. Nu-ti dai seama de tot acest joc la inceput, dar intamplarile se aduna una cate una, pana cand, puse cap la cap ajungi la destinatia potrivita.

Asa s-a intamplat si cu mine. La 18 ani am primit un diagnostic greu de dus. Am trait clipe dificile. In minte mi s-au desfasurat scenarii sumbre. Simteam nevoia sa plang, dar sa o fac alaturi de cineva. Aveam nevoie de un sprijin, de o consiliere din partea cuiva care ar putea sa ma asculte si sa ma contina, de cineva neutru si echilibrat, fara lamentari si sfaturi. Voiam sa am langa mine o persoana care sa imi dea puterea sa depasesc emotional acest hop, sa ies din blocaj, sa vad lucrurile mai limpede si sa actionez ca atare. Nu am gasit pe nimeni in acele momente. Intre timp, medicii mi-au spus ca diagnosticul initial este fals. M-am bucurat enorm, dar in acelasi timp am stiut ce voi face in viitor din punct de vedere profesional.

M-am hotarat sa ajung eu insami un sprijin pentru oamenii care vor intampina, in viata lor, asa cum s-a intamplat si cu mine, momente de criza, de panica, de debusolare totala. Asa am ajuns psihoterapeut, desi ma pregatisem inainte de toate aceste intamplari pentru o cariera de economist. Am absolvit Facultatea de Psihologie, apoi am inceput o lunga perioada de pregatire in psihanaliza si in psihoterapie integrativa, o pregatire pentru mine, dar in special pentru oameni.

Consider ca cel mai bun lucru pe care l-am dobandit a fost timpul investit in autocunoastere, in dezvoltare personala si in deschiderea catre cei din jur. Am schimbat macazul in cariera mea ajutandu-i pe ceilalti, dar ajutandu-ma si pe mine insami.

Sunt fericita cand, la sfarsitul sedintelor de terapie, de la cabinetul meu oamenii pleaca cu o alta perspectiva de viata. Isi rezolva problema intiala. Deseori insa descopera ca pot gasi raspunsuri si pentru alte aspecte confuze din viata lor, pe care le simteau, dar poate nu le constientizau ca exista. Practic incep o viata noua pentru ca se cunosc mai bine, invata sa isi depaseasca limitele, sa se rupa definitiv de un viciu puternic, de o relatie toxica, de o emotie negativa. Devin constienti de propria persoana, de forta imensa pe care o poseda si de felul lor minunat de a fi, uneori neglijat de ei, nevazut de ceilalti, sau pus intr-o lumina slaba. Oamenii invata ca adevarata forta sta in mainile lor.

Pe tot acest drum eu le sunt alaturi, ii insotesc intr-o calatorie de autocunoastere. Ii ascult si ii accept in unicitatea si complexitatea lor. Ii ajut sa se inteleaga pe ei in cele din urma. Sa lucrez cu trauma unui om, sa o filtrez prin propria mea constiinta, este nu doar o provocare, dar si o mare responsabilitate. Si cand spun trauma ma refer nu doar la abuz sexual sau frica de moarte declansata de primirea unui diagnostic cumplit, ci si la infidelitate, divort sau pierderea locului de munca.

De multe ori, pacientii mei vin cu solutii inca de la prima sedinta. Sunt constienti de lucrurile care nu functioneaza bine in viata lor si, teoretic, au si raspunsurile gata pregatite, au Solutia. Paradoxal este ca nu o pot pune in practica pentru ca traiesc un blocaj din care nu pot iesi deseori decat insotiti. Sunt persoane care traiesc acest duel intre ratiune si traire, intre ceea ce simt si ceea ce „este bine”, corect.

Deseori persoanele vin la terapie pentru a primi un sfat, o solutie. Insa, eu nu dau sfaturi. Ii ajut pe cei din fata mea prin faptul ca ii ascult, le sunt aproape, ii insotesc in trauma lor. Analizez cat mai impartial lucrurile si ii sprijin sa inteleaga ce se petrece, sa vada si sa aplice Solutia. Le dau curajul de a lua singuri decizia pe care o simt ca fiind cea mai buna. Ei sunt singurii experti in propria lor viata. Practic, ii ajut sa se clarifice, sa se inteleaga. Sa vada cum pot iesi dintr-o situatie din care nu vad iesirea.

Ma consider si o persoana rabdatoare. Imi place sa-i privesc pe oamenii care ajung in cabinetul meu in toata complexitatea lor, fara a-i judeca. Le respect unicitatea si ritmul, felul de a fi, modul de a se exprima si de a-si exterioriza emotiile.

Multi dintre clienti si-au gasit jobul mult dorit sau au scapat de atacurile de panica. Altii si-au refacut viata dupa relatii in care au fost abuzati fizic sau emotional. Au putut transa problema infidelitatii, sau au putut duce, cu seninatate, pana la capat, o boala grea, dincolo de regrete. Puteti citi cateva testimoniale aici.

 

Asta este misiunea mea. Sa ajut! Eu sunt Cristina Zamfir si scopul meu este sa fiu aproape de sufeltul celui din fata mea!

 

 

Cristina Zamfir, psiholog, psihoterapeut

 

 

Specializari:

 

  • Psihoterapeut autonom
  • Psiholog clinician autonom
  • Formare in psihanaliza
  • Formare in psihoterapie integrativa
  • Formare in psiho-oncologie
  • Formare in psihoterapia adolescentului si copilului
  • Master in psihologie clinica si consiliere 

 

 

 

Imagineaza-ti cum ar fi daca…

In loc sa te simti stresat si ingrijorat te-ai simti implinit si echilibrat?
In loc sa te simti singur si neputincios te-ai simti iubit si puternic?
In loc sa te simti respins si vinovat in relatia cu cei din jur, te-ai simti increzator si conectat cu oamenii la care tii?

Apasa aici daca vrei sa ma contactezi

 

Foto de Anca Muresan